Скопје најавуваат блокада на автопатот

Заврши протестот на родителите на децата од ООУ „Његош“ – еден час го блокираа патот кон Драчево

Родителите на децата од ООУ „Његош“ од Јурумлери при општина Гази Баба, во знак на револт и незадоволство од одлуката на министерот за образование и наука Јетон Шакири за одземање на надлежностите на Општина Газа Баба за училиштето еден час го блокираа патот кон Драчево.

Заврши протестот на родителите на децата од ООУ „Његош“ – еден час го блокираа патот кон Драчево

Родителите на учениците најавуваат блокада на автопатот.

Родителите на учениците и претходно протестираа против МОН, за отварање на уште една паралелка.

Станува збор за 13 албански ученици од 6то одделение кои моментално наставата на својот мајчин јазик ја следат во училиштето во с.Огњанци, до каде им е обезбеден платен превоз, но нивните родители бараат отварање на паралелка за нив во Његош. Од одборот на родители на училиштето, велат дека во оваа ситуација оштетени се децата-.

To top