Регион

Хрватска: При експлозија на автомобил загина дете, а тројца возрасни се повредени

На подрачјето на Обровац во Хрватска вчера експлодирало возило на чешко семејство, при што загина осумгодишно дете, а две жени и еден маж се хоспитализирани во Задар.

Хрватска: При експлозија на автомобил загина дете, а тројца возрасни се повредени

На подрачјето на Обровац во Хрватска вчера експлодирало возило на чешко семејство, при што загина осумгодишно дете, а две жени и еден маж се хоспитализирани во Задар.

Според хрватската полиција експлозивна направа имало во автомобилот во кој било чешкото семејство.

Експлозијата се случила кога семејството застанало на постојка за одмор поради дефект на автомобилот.

To top