Хроника Царинска управа

ФОТО: Запленето оружје и дрога од скопјанец, пратката пристигнала по Пошта од Германија

Одземени 30 грама дрога и пиштол од скопјанец, по заедничка акција на инспектори од Одделението за истраги при Царинската управа и крим полицијата при МВР, информираат од Царинската управа.

ФОТО: Запленето оружје и дрога од скопјанец, пратката пристигнала по Пошта од Германија

Одземени 30 грама дрога и пиштол од скопјанец, по заедничка акција на инспектори од Одделението за истраги при Царинската управа и крим полицијата при МВР, информираат од Царинската управа.

Дрогата е откриена при претрес на лицето извршен откако истото подигнало пратка во Пошта пристигната од Германија. Во координација со дежурен јавен обвинител, инспектори од Секторот за контрола и истраги заедно со припадници од МВР извршија и претрес во домот на лицето каде е пронајден пиштол кој е одземен од страна на царинските инспектори.

Царинска управа

Против лицето ќе биде поведена кривична пријава до Основното јавно обвинителство.

Царинската управа согласно приоритетите во континуитет спроведува акции за сузбивање на сите форми на криминал, грижејќи за безбедноста на своите граѓани.

Царинска управа
To top