Занимливости Тотална мистерија

Паралакса или авионот стоеше на небото?

Видеото собра речиси 30 милиони прегледи само на TikTok, при што корисниците на сличен начин се збунети и се прашуваат во коментарите за што се работи, додека други започнаа со теории на заговор.

Паралакса или авионот стоеше на небото?

Тиктокерката по име Kadeshia сподели видео што го снимила додека возела автомобил на Флорида. На снимката се гледа авион кој изгледа како да стои на небото.

Збунета од она што го видела, го објавила видеото на TikTok со натпис: „Овој авион никогаш не се ни помрдна. Најчудното нешто што сум го видела“.

Видеото е снимено од перспектива на тиктокерката во автомобилот, а таа може да се види како ја навалува камерата кон небото, откривајќи навидум неподвижен авион над него.

Некој во автомобилот прашува дали авионот е навистина „вистински“ бидејќи изгледа како да не се движи. Автомобилот поминува покрај авионот, а сепак се чини дека воопшто не се движи.

@.kadeshia Please tell me this isnt real. #plane #fyp #wth #planestuckintheair #florida ♬ original sound – kadeshia

Видеото собра речиси 30 милиони прегледи само на TikTok, при што корисниците на сличен начин се збунети и се прашуваат во коментарите за што се работи, додека други започнаа со теории на заговор.

Некои мислеа дека тоа е огромен змеј што го држат две или четири жици.

Други тврдат дека тоа е ефектот на паралакса, што значи дека кога се движите покрај друг подвижен објект, тој воопшто не изгледа дека се движи.

Имаше и такви кои тврдеа дека живеат до аеродромот и дека постојано го доживуваат истото додека возат.

To top