Свет

Во Бразил се запленети девет хеликоптери во акција против меѓународна трговија со дрога

Федералната полиција на бразилската држава Гојас заплени девет хеликоптери што ги користела организирана криминална група за меѓународна трговија со дрога.

Во Бразил се запленети девет хеликоптери во акција против меѓународна трговија со дрога

Федералната полиција на бразилската држава Гојас заплени девет хеликоптери што ги користела организирана криминална група за меѓународна трговија со дрога.

Истрагата утврдила дека осомничените ги користеле хеликоптерите преку таканаречената „црвена рута“ за транспорт на тони дрога од Боливија и Перу до Бразил.

Полицијата запленила и 676 килограми кокаин, јавува Си-Ен-Ен Бразил.

To top