Свет

НАТО го осуди нападот на Иран врз Израел

НАТО го осуди нападот на Иран врз Израел

НАТО го осуди нападот на Иран врз Израел во текот на ноќта како „ескалација“ на регионалните немири и повика на воздржаност од сите страни.

„Ја осудуваме ескалацијата на Иран, повикуваме на воздржаност и внимателно го следиме развојот на настаните. Од витално значење е конфликтот на Блискиот Исток да не излезе од контрола“, рече портпаролот Фарах Даклала.

To top