Скопје

После 30 години целосно е реконструирана улицата ,,Марко Орешковиќ” со краците.

После 30 години целосно е реконструирана улицата ,,Марко Орешковиќ” со нејзините краци. Обновата на оваа сообраќајница која имаше видливи оштетувања беше големо барање од жителите од овој дел на општината кои се жалеа на лошите сообраќајни услови и за возилата и за пешаците и претставува целосно исполнување на ветувањето што им го даде градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски.

После 30 години целосно е реконструирана улицата ,,Марко Орешковиќ” со краците.

После 30 години целосно е реконструирана улицата ,,Марко Орешковиќ” со нејзините краци. Обновата на оваа сообраќајница која имаше видливи оштетувања беше големо барање од жителите од овој дел на општината кои се жалеа на лошите сообраќајни услови и за возилата и за пешаците и претставува целосно исполнување на ветувањето што им го даде градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски.

-Обновата низ целата Кисела Вода која досега опфати преку 50 км улици и патишта не запира. Улицата ,,Марко Орешковиќ” која сега е комплетно реконструирана, во минатото беше сообраќајница која имаше големи оштетувања кои го отежнуваа движењето и за пешаците и за возилата, но и покрај тоа, не била реконструирана над три децении.

Зафатот се одвиваше на потегот од улицата ,,Мариовска”, опфаќајќи ја улицата ,,Марко Орешковиќ” и нејзините краци. Улицата добива и паркинг простор за уште поголемо олеснување на сообраќајот. Во овој дел од општината живеат околу 800 лица кои до поранешните раководства на Општината, цели три децении упатувале барања за реконструктивни активности, но за жал, досега не наишле на позитивен одговор. Тоа денес е минато. Она што од мене им беше ветено, денес е реализирано во целост! И овде не застануваме. Продолжуваме со градежните активности низ сите населби и населени места за да бидеме уште еден чекор до целта – до крајот на мојот мандат, а и многу порано од тоа, Кисела Вода да нема неасфалтирана улица! Мојот народ заслужува-истакна градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

To top