Македонија 121 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

СДСМ оддаде почит и положи цвеќе на вечното почивалиште на македонскиот великан Гоце Делчев

По повод 121 годишнината од смртта на македонскиот великан Гоце Делчев, делегација на СДСМ предводена од заменик претседателката Сања Лукаревска, заедно со секретарот за меѓународна соработка Бојан Маричиќ и претседателот на СДММ Марко Михаилоски, оддаде почит и положи свежо цвеќе на неговото вечно почивалиште, во црквата Св. Спас во Скопје.

СДСМ оддаде почит и положи цвеќе на вечното почивалиште на македонскиот великан Гоце Делчев

Благодарни на неговото делот, споменот на великанот на македонското револуционерно дело и државност, Гоце Делчев останува вечен.

СДСМ
To top