Македонија Царинска управа

Над еден килограм златeн накит сокрил во долната облека: Запленетото има вредност од 4 милиони денари (ФОТО)

Златото ќе биде предадено во Народна банка, а против патникот ќе биде поднесена кривична пријава.

Над еден килограм златeн накит сокрил во долната облека: Запленетото има вредност од 4 милиони денари  (ФОТО)

Над еден килограм златен накит во вредност од 4 милиони денари е запленет од страна на царинските службеници при влез на граничен премин Богородица, со што воедно е спречен обид за избегнување плаќање увозни давачки во висина од еден милион денари.

Царинска управа

Златото е откриено при личен претрес на еден патник кој се обидел накитот да го скрие во внатрешниот дел на панталоните и долната облека коишто ги носел на себе. Истото било спакувано во четири ќеси во коишто имало 60 ланчиња, 13 прстени, 128 обетки и 48 нараквици.

Царинска управа

Златото ќе биде предадено во Народна банка, а против патникот ќе биде поднесена кривична пријава.

Царинска управа

Најнови вести од Македонија

To top