царинска управа

Пронајдени се 17 резултати на тема „царинска управа“
Вести

Увезувале тутун на незаконски начин, кривична пријава за избегнување на плаќање акциза во вредност од 4,7 милиони евра

Царинската управа на Република Македонија на 10.02.2021 година до Основното јавно обвинителство во Гевгелија поднесе кривична пријава...
Вести

Месец ипол откако влезе во сила, законот е само фикција: Граѓани не можат да ги пререгистрираат возилата и плаќаат казни

Законот објавен во службен весник, а на терен ништо не функционира. Спорет официјалната документација, Законот за регистрација на возилата...