Македонија

Мицкоски: Ковачевски ја обвинува Силјановска за немање легитимитет, човекот кој стана премиер без избори

Во однос на потписите собрани од граѓаните за Силјановска, Мицкоски вели дека тоа може многу лесно да се провери.

Мицкоски: Ковачевски ја обвинува Силјановска за немање легитимитет, човекот кој стана премиер без избори

Гордана Силјановска Давкова треба да биде претседател за да ги врати достоинството и почитта и дека таа нема лидерство доаѓа од устата на човекот кој нема изборен легитимитет, кој што е поставен, како што е Ковачевски и тој зборува за лидерство малку е чудно, рече Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ на денешниот дуелот за Македонија во Само Вистина што се емитува на телевизија Канал 5.

Мицкоски укажа дека тоа им е чудно на многумина во јавноста.

„Претпоставувам и гледачите се чудат кога се напаѓа професор кој е избра за еден од најинспиративните професори на Правниот факултет Јустинијана Прима. Претпоставувам имате луѓе советници кои завршиле таму факултет и ќе ви кажат“, вели Мицкоски.

Во однос на потписите собрани од граѓаните за Силјановска, Мицкоски вели дека тоа може многу лесно да се провери.

„Мнозинството во ДИК го има СДСМ и ДУИ зошто ја замајуваат јавноста и можат да ги отворат тие 28 илјади потписи и да видат дали има повеќе иле не. ВМРО-ДПМНЕ направи синергија помеѓу народот главниот суверен и вториот пратениците кога ја кандидираше“, кажа Мицкоски.

Најнови вести од Македонија

To top