Хроника бил баран по централна потерница

Приведен крадец за издржување двегодишна затворска казна

На 09.11.2023 во 18.10 часот на ул.„Ѓорче Петров“ во Скопје, Оперативен тим – Потраги го лиши од слобода М.Б.(50) од Скопје. Тој бил баран по централна потерница, врз основа на наредба од Основен кривичен суд Скопје, осуден на казна затвор во времетраење од две години во врска со чл.235 од Кривичниот законик.

Приведен крадец за издржување двегодишна затворска казна

На 09.11.2023 во 18.10 часот на ул.„Ѓорче Петров“ во Скопје, Оперативен тим – Потраги го лиши од слобода М.Б.(50) од Скопје.

Тој бил баран по централна потерница, врз основа на наредба од Основен кривичен суд Скопје, осуден на казна затвор во времетраење од две години во врска со чл.235 од Кривичниот законик.

Лицето е предадено во Полициска станица Ѓорче Петров по што ќе биде спроведено во казнено-поправна установа за издржување на казната.

To top