здравје

Пронајдени се 89 резултати на тема „здравје“
Вести

СЗО: Прекувремената работа е најголемиот предизвикувач за колапс на здравјето, многумина работат 55 часа неделно или повеќе

Долгото работно време одзема стотици животи годишно, според Светската здравствена организација (СЗО). Првата глобална студија од ваков...
Вести

Докторите порачуваат: Неуморно се бориме за здравјето и животот на сите пациенти – Придржувајте се до препораките само така ќе излеземе победници во оваа битка

Во денешното видео обраќање, докторите Милена Стевановиќ, Дејан Докиќ, Калина Гривчева-Старделова, Илир Демири, Ирена Рамбабова Бушљетиќ,...