Љубов и Секс

Колку често треба да имате интимни односи за да останете здрави?

Според кинеската медицина, ако сте во дваесеттите, треба да имате секс на секои четири дена, додека луѓето во триесеттите треба да имаат секс на секои осум дена. Како што стареете, времето помеѓу оргазмите се удвојува.

Колку често треба да имате интимни односи за да останете здрави?

Експертот за кинеска медицина Нина Ченг откри колку често треба да имате секс за да останете здрави и да го избегнете стресот.

Таа на следбениците на социјалните мрежи им порача дека во кинеската медицина „недоволниот“ секс се смета за причина за болеста.

-Древните кинески лекари верувале дека жените имаат поголема веројатност да доживеат поголема сексуална фрустрација, бидејќи тие биле предмет на различни општествени норми и можеби не им било дозволено да изразуваат сексуални желби за разлика од мажите, рече таа, меѓу другото.

Според кинеската медицина, ако сте во дваесеттите, треба да имате секс на секои четири дена, додека луѓето во триесеттите треба да имаат секс на секои осум дена. Како што стареете, времето помеѓу оргазмите се удвојува.

Ако сте во четириесеттите, водете љубов на секои 16 дена, а ако сте во педесеттите, секс на секои 21 ден.

Луѓето во шеесеттите би требало да имаат секс на секои 30 дена.

To top