Тони Јаревски

Пронајдени се 42 резултати на тема „Тони Јаревски“
Вести

Јаревски: Следниот настан од Карпошовото Културно Востание ќе биде Поетска вечер посветен на Виолета Сековска

Следниот настан од Карпошовото Културно Востание ќе биде Поетска вечер посветен на Виолета Сековска, информира Тони Јаревски, претседател...
Вести

Јаревски: Доколку беше ВМРО-ДПМНЕ на власт клучката кај Момин поток одамна ќе беше направена, Шилегов и Богоев имаа оставена документација – само требаше да работат

Стефан Богоев исто како и Петре Шилегов преспа четири години. Во 2017-та година, Богоев и Шилегов како капитална инвестиција ветуваа продолжување...
Вести

Јаревски: СДСМ го сведе карпошовото културно лето на еднодневен настан, потребно е да ја вратиме културата во секојдневието

Жителите на Карпош, се сеќаваат на Општина Карпош која функционираше за да ги решава проблемите на граѓаните. Се сеќаваат и на Карпошовото...
Вести

Јаревски: Дали со Одлуката за прогласување на заштитено подрачје на дел од Водно аристократијата на СДСМ си добива поклон градежни парцели?

Дали со Одлуката за прогласување на заштитено подрачје на дел од Водно аристократијата на СДСМ си добива поклон градежни парцели за...
Вести

Јаревски: На Шилегов и Богоев малку им е што воздухот е веќе токсичен, па преминаа кон уништување на животната средина во Карпош

Противзаконски се стекнаа со имотна корист и истовремено затрупаа еколошка бомба што секој момент може да експлодира. Одржавме прес...
Вести

Карпош не сака депонија: Со протест им се дава можност на СДСМ да се исперат од срамот што Шилегов и Богоев им го нанесуваат

Сите граѓани знаат дека тука направија криминал, дека тука правеа пари на сметка на нашето здравје. Тука затрупаа еко бомба. Ветуваа...
Вести

Јаревски: ВМРО-ДПМНЕ ќе биде против секој нов ДУП со кој се планира градба на нови загради во Карпош пред да биде извршена ревизија

СДСМ во петокот на седница на Советот си изгласа Детален урбанистички план во Карпош 3. Ист таков план за кој што претходно правеше протести...
Вести

Јаревски: Се обврзувам дека неуморно и посветено со последниот атом на енергија што ја имам ќе работам на исправање на неправдите

Се обврзувам дека неуморно и посветено со последниот атом на енергија што ја имам ќе работам на исправање на неправдите и штетите врз...
Вести

Јаревски: Концептот на СДС е борба за доуништување и распродажба на она малку македонско што остана, а концептот на ВМРО-ДПМНЕ е борба за спас на нашата Македонија

Сакам да ви ја доловам разликата помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. На овие избори се соочуват два концепта. Концептот на СДС кој е борба за доуништување...
Вести

Јаревски: Со проектот за обнова на Македонија ќе го зачуваме и зацврстиме културниот идентитет на македонскиот народ

Кандидатот за пратеник во изборната единица 1 на ВМРО-ДПМНЕ, Тони Јаревски на својот фејсбук профил објави видео спот. Културното наследство...