Познати

ЈАДЕВ ЛЕБ И ЈОГУРТ, А АКО САКАВ БЛАГО ДОДАВАВ ШЕЌЕР: Потресна исповед на Лепа Брена за најтешкиот период во животот

ЈАДЕВ ЛЕБ И ЈОГУРТ, А АКО САКАВ БЛАГО ДОДАВАВ ШЕЌЕР: Потресна исповед на Лепа Брена за најтешкиот период во животот

Како млада, Лепа Брена чувствувала голема сиромаштија на своја кожаЛепа Брена е една од најбогатите жени на сцената денес, а еднаш откри дека нејзината приказна од самиот почеток на кариерата била далеку од бајка.

– Благодарение на татко ми се заљубив во медицината, но тој факултет ни беше прескап. Затоа решив да студирам туризам на Природно-математичкиот факултет во Белград. Во тој период тешко врзувам крај со крај бидејќи живеењето во голем град беше скапо. Не можев да исполнам некои желби, класични студентски желби, на пример да одам на екскурзија со колегите. Јадев леб и јогурт, а ако сакав нешто слатко, тогаш би додала шеќер – рекла Брена во една прилика и истакнала дека во најтешкиот период се вратила во семејниот дом, бидејќи повеќе не можела да ја издржи сиромаштијата.

– Застанав на автобуската станица тажна и очајна. Небото беше сиво со мрачни облаци. Почна да врне, а автобус немаше на повидок. Едно мало куче дојде до мене, ме погледна тажно и се стутка пред моите нозе. Гром блесна и гром удри, и се чинеше дека нешто ми се расчисти во главата. Решив да ја земам судбината во свои раце. Почекав автобус, отидов во станот да се пресоблечам, го зедов куферот и се вратив во Брчко – изјавила пејачката за „Информер“ во една прилика.

Најнови вести од Познати

To top