Познати Не била изненадена

Додека Шабан беше жив имаше многу пријатели, а Илда Шаулиќ сега откри што се случило со нив по неговата смрт

Таа вели дека ја препознала неискреноста на пријателството на некои луѓе кои долго време поминале со нејзиниот татко.

Додека Шабан беше жив имаше многу пријатели, а Илда Шаулиќ сега откри што се случило со нив по неговата смрт

Пејачката Илда Шаулиќ изјави дека по смртта на нејзиниот татко, легендата на фолк музиката Шабан Шаулиќ, многу негови пријатели престанале да контактираат со неа и со другите членови на семејството.

-Точно е дека многумина не се појавија по смртта на мојот татко. Се покажа дека овие луѓе никогаш не биле искрени пријатели. Најмногу влијаеше тоа на мајка ми, со оглед на тоа што тие се дружеа со овие луѓе. Ние децата си имавме свој живот, а таа беше поврзана со луѓето преку нејзиниот сопруг и работата, а тие наеднаш се изгубија и замолкнаа, изјави пејачката.

Таа вели дека ја препознала неискреноста на пријателството на некои луѓе кои долго време поминале со нејзиниот татко. Затоа сега се сомнева дека биле со него за да ја искористат неговата слава.

-Не бев изненадена. Претпоставувам дека веќе имав мислење за тие луѓе. Тие беа таму цело време од интерес бидејќи татко ми беше тој што беше. Гледаа да напредуваат со него на еден или друг начин, а кога го нема сфатија дека не треба ни да бидат веќе таму, рече Илда.

Неда Украден, која исто така гостуваше во емисијата, изјави:

– Сакаа да се изгребат на неговата слава!

– Токму така – потврди Илда.

Најнови вести од Познати

To top