Занимливости Сиднеј

ОД КАДЕ ОВА ЖИВОТНО НА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА? Неверојатна глетка ги шокираше патниците! (ВИДЕО)

Инцидентот завршил со хумористичен тон, при што локалните железнички власти рекле дека немал намера да се вози со воз.

ОД КАДЕ ОВА ЖИВОТНО НА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА? Неверојатна глетка ги шокираше патниците! (ВИДЕО)

Прилично необична сцена се случила на железничката станица во Сиднеј кога тркачки коњ ненадејно завршил на платформата, оставајќи ги шокираните патници да се обидуваат да се тргнат од својот пат.

Според извештаите на властите, коњот избегал од блиската штала и побарал засолниште од дождот на платформата на станицата.

На видеото снимено на 5 април малку пред полноќ, јасно се гледа како коњот талка по станицата, па застанува зад жолтата линија и го „чека“ возот, како да е свесен за својата ситуација.

„Сиднеј морнинг хералд“ пишува дека инцидентот завршил со хумористичен тон, при што локалните железнички власти рекле дека коњот немал намера да се вози со воз, а сопственикот се пошегувал дека коњот е „само шегаџија“.

Дополнително, немало потреба од понатамошни дејствија, бидејќи коњот на крајот бил пронајден од неговиот сопственик на блискиот паркинг.

(telegraf.rs)

To top