Занимливости Рокфелер центар

ФОТО: Повеќе од 50.000 светилки блеснаа на новогодишна елка во Њујорк

За целосно осветлена масивната норвешка смрека, висока 24 метри, беа потребни околу осум километри кабел со ЛЕД светилки.

ФОТО: Повеќе од 50.000 светилки блеснаа на новогодишна елка во Њујорк

Повеќе од 50.000 новогодишни светилки светнаа на елката во њујоршкиот Рокфелер центар, а многубројната публика учествуваше во традицијата која трае повеќе од 90 години.

Screenshot / Youtube

За целосно осветлена масивната норвешка смрека, висока 24 метри, беа потребни околу осум километри кабел со ЛЕД светилки.

Screenshot / Youtube

На врвот на новогодишната елка е ѕвезда на која има блескави Сваровски кристали, пишува АП.

Screenshot / Youtube
To top