Занимливости

Еве кои земји ќе влезат први во Новата 2024 година – кај нив веќе утре ќе биде 31 декември!

Еве кои земји ќе влезат први во Новата 2024 година – кај нив веќе утре ќе биде 31 декември!

Додека ние Новата година ќе ја дочекаме задутре на полноќ, во некои земји од планетата најлудата ноќ ќе биде задутре додека се будиме наутро (според наше време).

На пладне по наше време во 2024 ќе влезе Нов Зеланд, во 14 часот Австралија, во 16 Јапонија и Кореја, во 17 часот Кина, а час подоцна од 2023 ќе се простат Индонезија и Тајланд.

Спектакуларната прослава во Дубаи ќе биде во 21 часот по наше време, а час подоцна Новата година ќе се честита во Русија и Саудиска Арабија.

Неколку часа по нас, во Новата година влегуваат Бразил и Канада околу 5 часот наутро по наше време, а кога нашите клубови ќе започнат да ги затвораат вратите, Американците ќе се простат со старата година.

To top