Технологија

ЦУКЕРБЕРГ ВЧЕРА ЗА САМО ЕДЕН ЧАС ИЗГУБИ ВРТОГЛАВА МИЛИОНСКА СУМА НА ПАРИ – овие пари не можете да ги замислите ниту во сон!

ЦУКЕРБЕРГ ВЧЕРА ЗА САМО ЕДЕН ЧАС ИЗГУБИ ВРТОГЛАВА МИЛИОНСКА СУМА НА ПАРИ – овие пари не можете да ги замислите ниту во сон!

Серверите на Фејсбук и Инстаграм паднаа вчера попладнето по средно европско време и предизвика прекин на работата на платформата Мета. Милионските корисници кои сакаа да се вклучат на двете платформи беа насочувани дека нивните пасворди се неточни со што влеа страв кај луѓето дека се хакирани…

Според официјалните податоци скоро четири милијарди луѓе секој месец користат некои од платформите на Мета, Фејсбук, Инстаграм, Месинџер или ВатсАп.

Според овие информации, Марк Цукерберк според Деили Маил вчера во рок од еден час загубил вртоглави 100 милиони долари приход. Цената на акциите на Мета исто така паднаа за 1,5 проценти, но по падот паднаа дополнително 1,6 проценти.

To top