Занимливости

Занимливости

СТУДИЈА: Климатските промени полека го „бришат“ јужниот жолт габар познат како братучедот на Зазу од кралот Лав – некои податоци се загрижувачки и алармантни!

Со својот долг и жолт надолу закривен клун, јужниот жолт габар е една од највеличенствените птици во животинското царство. Овој вид...
Занимливости

Во Англија зголемен бројот лица со нарушувања во исхраната за 84 отсто за пет години, најмногу погодени момчињата и младите мажи

Болничкиот третман на лицата со нарушувања во исхраната е зголемен за 84 отсто изминатите пет години, а момчињата и младите мажи сѐ се...
Занимливости

Необичен десерт стана дел од официјалната кралска трпеза: Направен во чест на 70-годишнината од владеењето на Елизабета Втора

Трфил (деликатес во чаша) ќе стане дел од историјата на кралската храна, бидејќи е прогласен за победник на натпреварот „Платинум пудинг“. Џема...
Занимливости

Дознајте што ви кажува ШЕСТОТО СИТИЛО: Изберете еден КРУГ од сликата и откријте дали можете да ѝ верувате на ВАШАТА ИНТУЦИЈА

Овој тест за личноста открива кое е вашето шесто сетило – дознајте во кои области од животот најдобро ве води интуицијата и кои се вашите...