Свет во близина на Хелсинки

Пукање во училиште во Финска, има ранети

„Полицијата е на лице место и врши увид. Се замолуваат граѓаните да бидат подалеку од областа и во затворен простор. Вратите не треба да се отвораат за странци“, се наведува во полициското соопштение.

Пукање во училиште во Финска, има ранети

Финската полиција соопшти дека денеска дошло до пукање во училиште во градот Ванта, во близина на Хелсинки.

Во инцидентот има повредени, а осомничениот за нападот е уапсен.

Пукање се случило во училиште во областа Виертола, во градот Ванта, соопшти финската полиција.

Полицијата го уапсила осомничениот за пукањето, а има и повредени, се додава во соопштението.

„Полицијата е на лице место и врши увид. Се замолуваат граѓаните да бидат подалеку од областа и во затворен простор. Вратите не треба да се отвораат за странци“, се наведува во полициското соопштение.

Ванта има околу 250.000 жители и е дел од пошироката област Хелсинки.

Финскиот јавен радиодифузен сервис Иле известува дека во училиштето работат околу 90 лица.

To top