Свет повторно е хамас

Израелската армија тврди дека не пукала во болницата Ал-Шифа во Газа

Источната страна на болницата беше отворена за секој што сакаше да се евакуира, рече во арапска видео порака полковникот Моше Тетро од COGAT, агенција на израелското Министерство за одбрана.

Израелската армија тврди дека не пукала во болницата Ал-Шифа во Газа

Израелската армија соопшти дека не пукала во болницата Ал-Шифа во градот Газа. Таа тврди дека има судири со милитантите на Хамас околу болницата, но дека луѓето се уште можат безбедно да заминат.

Источната страна на болницата беше отворена за секој што сакаше да се евакуира, рече во арапска видео порака полковникот Моше Тетро од COGAT, агенција на израелското Министерство за одбрана.

Борбите се интензивираа во близина на најголемата болница во Газа, а резервите се при крај. Портпаролот на палестинското Министерство за здравство во Газа претходно изјави дека новороденчето починало во инкубаторот откако на последниот генератор останал без гориво.

Израел рече дека болницата била команден центар на милитантната група Хамас.

To top