Свет Се работи на пресретнување

Израел следи над 100 дронови лансирани од Иран

Израел следи над 100 дронови лансирани од Иран

Израелската војска досега идентификувала повеќе од 100 дронови лансирани од Иран кон Израел.

Израелските воздухопловни сили ги следат дроновите и се подготвуваат за дополнителни бранови напади, кои може да вклучуваат и проектили.

Беспилотните летала кои во моментов се следат се очекува да стигнат до земјата за неколку часа, иако ИДФ ќе работи на нивно пресретнување во претходна фаза.

На другите закани, вклучително и балистички или крстосувачки ракети, ќе им треба помалку време да стигнат до Израел, а ИДФ вели дека соодветно ќе објавува нови информации.

Израелската армија вели дека е добро подготвена да се справи со иранскиот напад, а началникот на Генералштабот, генерал-полковник Херзи Халеви одржа уште една проценка во последните неколку часа.

Десетици борбени авиони на израелските воздухопловни сили во моментов се на небото и се подготвени да нападнат секаде каде што е потребно, нагласи ИДФ.

To top