Свет сериозен чекор напред во развојот на економијата

Белорусија стана нуклеарна сила

Белорусија стана нуклеарна сила откако беше изградена белоруската нуклеарна централа со учество на Русија, што е сериозен чекор напред во економскиот и технолошкиот развој, изјави рускиот претседател Владимир Путин.

Белорусија стана нуклеарна сила

Тој на состанокот на белорускиот Врховен државен совет потсети дека со учество на Руската Федерација во 2023 година во Белорусија изграден е вториот блок на белоруската нуклеарна централа.

Ова е, се разбира, многу сериозен напредок, имајќи предвид дека не само што е изградена станица, туку, како што секогаш велиме, се создава индустрија. И во таа смисла, Белорусија, се разбира, стана нуклеарна сила, ова е сериозен чекор напред во развојот на економијата и научните сфери, во технолошкиот развој, посочи Путин.

To top