Свет одобрена федерална парична помош за обнова

Бајден прогласи состојба на катастрофа во Калифирнија

Федералното финансирање за обнова од поплавите е директно достапно во округот Сан Диего, еден од најнастраданите подрачја од поплавите при крајот на јануари.

Бајден прогласи состојба на катастрофа во Калифирнија

Претседателот на САД Џо Бајден прогласи состојба на катастрофа во сојузната држава Калифорнија и одобри федерална помош за засилување на државните, племенските и локалните напори за обнова на областите зафатени од невремето и поплавите што се случија од 21 до 23 јануари.

Помошта вклучува грантови за привремено сместување и поправка на домови, евтини кредити за помош во загубите од уништениот но неосигуран имот, и други програми за помош на приватни и физички лица кои настрадале од катастрофата.

Федералното финансирање за обнова од поплавите е директно достапно во округот Сан Диего, еден од најнастраданите подрачја од поплавите при крајот на јануари.

To top