Скопје

Посебен сообраќаен режим кон гробиштата Бутел поради Задушница

Поради верскиот празник Задушница, денеска ќе има посебен режим на сообраќај кон и од Градските гробишта „Бутел“, информираше Министерството за внатрешни работи.

Посебен сообраќаен режим кон гробиштата Бутел поради Задушница

Од 6.00 часот сообраќајот кон гробиштата „Бутел“ ќе се одвива во една насока (кружно), односно сите возила ќе се упатат по ул.„Бутелска“, лево по ул.„Александар Урдаревски“, лево по ул.„Боца Иванова“ и десно до влезот на гробишта „Бутел“.

За излез од гробишта, пак, возилата ќе се движат десно по ул.„Боца Иванова“, до кружниот тек на ул.„Бутелска“, па лево по ул.„Бутелска“ и десно по ул.„Кемал Сејфула“.

Посебен режим на сообраќај ќе се воведе и во околината на гробиштата Камник и Ѓорче Петров.

-СВР Скопје апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници, се наведува во известувањето на МВР.

To top