Скопје Ѓорче Петров

Априлијада во реонскиот парк: Насмеани дечиња на сите страни

Најважно од се е што видов многу весели дечиња на едно место. Особено ми е драго што повторно ги усреќивме нашите најмлади жители за кои ја приредивме оваа манифестација, затоа што за мене како градоначалник, но и како родител, нема поголема радост од насмеани млади лица, вели Стојкоски.

Априлијада во реонскиот парк: Насмеани дечиња на сите страни

Креативни, оргинални, одлични маски денеска продефилираа во централниот парк во Ѓорче Петров на „Априлијадата“ која ја организира Општина Ѓорче Петров во соработка со училиштата и градинката.

-Најважно од се е што видов многу весели дечиња на едно место. Особено ми е драго што повторно ги усреќивме нашите најмлади жители за кои ја приредивме оваа манифестација, затоа што за мене како градоначалник, но и како родител, нема поголема радост од насмеани млади лица, вели Стојкоски.

Градоначалник Александар Стојкоски

Маските многу позитивно ме изненадија. Се воодушевувам на идеите и креативноста. Честитки за оргиналноста на сите учесници и честитки и до сите добитници на наградите кои ги доделивме по повод 1 Април – Денот на шегата, додава Стојкоски.

Општина Ѓорче Петров

Тој истакна, ова беше ден полн со љубов, шеги и по некоја детска лага. Благодарност до сите кои го посетија настанот. Се гледаме живи и здрави догодина!

To top