Регион грција

Силен земјотрес во Грција, во ова место летуваат многу Македонци

Силен земјотрес со јачина од 4,9 степени според Рихтер, го потресоа југозападниот дел на Грција, во близина на островот Закинтос.

Силен земјотрес во Грција, во ова место летуваат многу Македонци

Силен земјотрес со јачина од 4,9 степени според Рихтер, го потресоа југозападниот дел на Грција, во близина на островот Закинтос.

Земјотресот бил почувствуван и на островот Лефкада, како и во околните градови Патра и Каламата.

Засега нема пријави за жртви или материјална штета.

Закинтос и Лефкада се острови каде секоја година летуваат многу македонски државјани.

To top