Регион Успешна потрага

Несекојдневна драма во Србија: Баба го однела внукот на заболекар, па докторката морала да викне полиција – еве што се случило

Полицијата со брза акција го блокираше тој дел од центарот на градот, за да го лоцира, идентификува и најде „исчезнатото“ мало момче.

Несекојдневна драма во Србија: Баба го однела внукот на заболекар, па докторката морала да викне полиција – еве што се случило

Полицијата на Ваљево попладнево имаше несекојдневна потрага по „исчезнато“ дете која заврши на најдобар можен начин – со пронаоѓање на шестгодишно момче во центарот на градот.

Имено, дежурната полиција во Ваљево во 16 часот и 50 минути била алармирана од лекар од детската служба на Стоматолошкиот здравствен центар, кој пријавил дека шестгодишно момче, кое дошло на стоматолог во придружба на неговата баба, едноставно исчезнало!

Полицијата со брза акција го блокираше тој дел од центарот на градот, за да го лоцира, идентификува и најде „исчезнатото“ мало момче десет минути по примената пријава на улица „Караѓорѓева“ бр. 101, во близина на поранешната државна аптека.

Момчето, кое очигледно не било расположено за посета на стоматолог, излегло од Центарот за стоматолошко здравје, помина низ три централни градски квартови и само поминало три фреквентни раскрсници.

За среќа,  полицијата го фатила, а потоа го предала на баба му.

Среќната жена, бабата на малото дете, се заблагодарила на полицијата за брзата интервенција и пронаоѓањето на нејзиниот внук.

Најнови вести од Регион

To top