Регион парламентарни избори во хрватска

ДИК на Хрватска почна да објавува привремени резултати од изборите: Скок на ХДЗ

Државната изборна комисија на Хрватска на својата веб-страница почна да ги објавува привремените резултати од парламентарните избори во земјата.

ДИК на Хрватска почна да објавува привремени резултати од изборите: Скок на ХДЗ

Според последните бројки на изборната комисија ХДЗ и партнерите освоиле 65 мандати, СДП и партнерите 42, Домовински покрет и партнерите 13, Мост и партнерите 10, Можеме и партнерите 5, ИДС и партнерите 4, Фокус/Република 2 и Независната платформа Север добива 2 мандати.

Во Хрватска денеска се одржаа 11-те парламентарни избори од прогласувањето на независноста во 1991 година.

To top