Македонија

ВИДЕО: Празна сала на митингот на СДСМ во Штип

ВИДЕО: Празна сала на митингот на СДСМ во Штип

Штипјани денеска и порачаа на СДСМ дека ја немаат нивната поддршка.

Полупразна беше салата во Штип каде вечерва СДСМ одржа митинг. Обраќање имаше Сања Лукаревска, носителка во третата ИЕ на СДСМ и Коалицијата за европска иднина.

Со неа присутни беа министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и министерот за земјоделство, Љупчо Николовски.

Лукаревска на митингот истакна дека внимаваат на сите граѓани, од тоа да задржат работните места, да добијат помош оние кои работат во приватниот сектор, непречено да тече исплатата на пензиите, социјалната помош, помошта за најранливите.

Најнови вести од Македонија

To top