Македонија

ВИДЕО: Пожар избувна во магацин во тетовско, побарана помош од пожарникари од неколку градови

ВИДЕО: Пожар избувна во магацин во тетовско, побарана помош од пожарникари од неколку градови

Пожар избувна околу 10 част и 30 минути во магацин на трговска фирма со материјали за електротехника и железарија во близина на тетовското село Фалише. Во гаснењето на пожарот интервенираат пожарникарите од тетовската територијална противпожарна единица.

-Пожарот е пријавен во СВР Тетово, полицајци го обезбезбедуваат местото. Засега немаме информациите за повредени лица, информираат од СВР Тетово.

На лице место е и директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов.

Центар за управување со кризи

Од ЦУК информираат дека од страна на Ангелов е координирана помош од пожарникарите од Скопје, Гостивар, Велес и Куманово.

-Побарана е и помош од гостиварски приватни фирми коишто можат да помогнат со машинерија, бидејќи ситуацијата е алармантна за расчистување на материјалите што се во магацинот, а не се фатени од пожарот.

Поради густа нмагла во Тетово не е дозволено гасење на пожар од воздух во овој момент.

Најнови вести од Македонија

To top