Македонија 54 пратеници

Тошковски: ОВИЕ 54 пратеници притворија стотици илјади граѓани, цената за молкот ќе ја платат на 8-ми мај (ФОТО)

Цената за нивниот молк денеска, ќе ја платат на 8 мај, кога народот многу гласно ќе го каже своето, истакна тој.

Тошковски: ОВИЕ 54 пратеници притворија стотици илјади граѓани, цената за молкот ќе ја платат на 8-ми мај (ФОТО)

Виновниците кои буквално притворија стотици илјади граѓани на територија од 26000 км2 од денеска имаат конкретно име и презиме, а тоа се сите оние 54 пратеници од СДСМ и ДУИ кои во Собранието гласаа против продолжувањето на важноста на пасошите, истакнува техничкиот министер за внатрешни работи, Панче Тошковски.

„Тоа го направија молчешкум, без да дадат разумно образложение водејќи се исклучиво од нивниот партиски интерес, притоа оставајќи ги граѓаните во состојба на несигурност и безизлезност и кршејќи им го основното човеково право на слобода на движење. Но, цената за нивниот молк денеска, ќе ја платат на 8 мај, кога народот многу гласно ќе го каже своето“ – истакна тој.

Најнови вести од Македонија

To top