Панче Тошковски

Пронајдени се 22 резултати на тема „Панче Тошковски“
Вести

Тошковски: Сите предложени кандидати за Уставни судии од страна на ВМРО-ДПМНЕ се професионалци во својата работа

„Од власта не можат да сфатат дека во ВМРО-ДПМНЕ има демократски капацитет, има доволно критична маса која што може да даде предлог...
Вести

Тошковски: За случајот Шпански скали се закажуваат по пет рочишта во месецот, а за Рашковски едвај едно, тоа е селективноста и нееднаквоста

Во шпански скали конкретно без никакво вештачењето дека е сторен еден денар штета на буџет на Република Македонија или било кого луѓето...
Вести

Тошковски: Мицкоски заедно со ВМРО-ДПМНЕ ќе стори се што е во можност да се има една нормална држава во која што ќе има владеење на правото, еднаквост во рамките на целокупното општествено работење

„Исполнети се сите критериуми согласно статутарните одредби и има повеќе од 2/3 од делегатите кои што се присутни во рамки на овој Конгрес,...
Вести

Тошковски: Лагите на Заев и Костадинов се лош појас за спасување кога бродот им тоне, нив криминалот им е професија од која се богатат

Уплашени се, а стравот е последица на тоа што се свестија дека ќе одговараат и правдата нема да ги одмине. Ова се последните недели кога...
Вести

Тошковски: СДСМ се обидува да ја сокрие вистината која ја слушнаа сите, како Заев вели дека под негова команда се Јанева и Врховниот суд

ВМРО-ДПМНЕ е должна пред граѓаните на Република Македонија да ја обелодени вистината која што пристигнува до нас од страна на голем...
Вести

Тошковски: СДСМ и Десковска имаа една година за да го достават законот за ЈО во работна верзија до Венецијанската комисија, тоа не го сторија

Панче Тошковски од ВМРО-ДПМНЕ на 24 Телевизија во емисијата „Отворено“ вечерва истакна дека власта пробува со некакви аргументи да...
Вести

Тошковски: Јовески не само што не го испочитува законот, туку постапуваше по писма што Јанева ги пишуваше од притвор

Ве молам одговорете на прашањето зошто јавниот обвинител Јовески не ја суспендираше специјалната обвинителка Јанева во моментот кога...
Вести

Тошковски: Не можеме да очекуваме реформи и демократизација кога премиерот не е пример за тоа како треба да се однесува еден граѓанин

Ние не можеме да очекуваме реформи и демократизација кога премиерот не е пример како треба да се оценува еден граѓанин, тој се јавуваше...