Македонија Се огласи министерот

Спасовски: МВР интензивно работи на пронаоѓање на исчезнатото девојче, апелирам да не се изнесуваат шпекулации за случајот

Да не изнесуваме шпекулации во јавноста коишто дополнително може да ја подгреваат атмосферата, порача Спасовски.

Спасовски: МВР интензивно работи на пронаоѓање на исчезнатото девојче, апелирам да не се изнесуваат шпекулации за случајот

Министерството за внатрешни работи активно се вклучи во потрагата веднаш по добивањето на пријавата за изчезнувањето на девојчето од Скопје и на нејзино пронаоѓање интензивно работи посебен тим формиран од страна на СВР во Скопје, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во интервју за МИА во Брисел во врска со случајот со исезнувањето на малолетната Вања Ѓорчевска.

– Синоќа до доцна во ноќта, практично до утринските часови, работеше целиот овој тим, предводен од началникот на СВР – Скопје. Извршени се низа на активности, проверки и земање на изјави, разговор со семејството, итн…, се со цел да дојдеме до некаква првична информација, изјави Спасовски.

Тој нагласи дека МВР ќе ги преземе сите мерки и активности што се потребни, со цел да дојде до информација за да може да биде пронајдено девојчето.

-Апелирам до граѓаните навистина да ги добиваат информациите од МВР и на тој начин најмногу ќе се помогне да ја постигнеме целта. Да не изнесуваме шпекулации во јавноста коишто дополнително може да ја подгреваат атмосферата, порача Спасовски.

Најнови вести од Македонија

To top