Македонија

СДСМ и ДУИ не обезбедија 1 денар за да се одбележи Меѓународниот ден на геноцидот во Сребреница

СДСМ и ДУИ не обезбедија 1 денар за да се одбележи Меѓународниот ден на геноцидот во Сребреница

Нема Обележување на Меѓународниот ден на сеќавање за геноцидот во Сребреница заради тоталната негрижа на минатата власт на СДСМ и ДУИ.

Денеска, 11 јули, целиот свет го одбележува Меѓународниот ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница. Сепак, Македонија, која беше една од 84-те земји што ја ко-спонзорираше резолуцијата за признавање на овој геноцид, нема да го обележи овој ден.

СДСМ и ДУИ не направија апсолутно ништо за да го одбележи овој значаен ден. Пострашно е што дури и не е обезбеден ниту еден денар за оваа намена во буџетот, оставајќи ги жртвите и нивните семејства во заборав.

To top