Македонија претседателски избори 2024

Последни резултати според ДИК: За Силјановска Давкова гласале 373.799 граѓани, а Пендаровски има 171.288 гласа

Според резултатите од досега пребројаните гласа од избирачките места до овој момент огромна е предноста на кандидатката Гордана Силјановска Давкова, наспроти Стево Пендаровски.

Последни резултати според ДИК:  За Силјановска Давкова гласале 373.799  граѓани, а Пендаровски има 171.288 гласа

Според резултатите од досега пребројаните гласа од избирачките места до овој момент огромна е предноста на кандидатката Гордана Силјановска Давкова, наспроти Стево Пендаровски.

Имено бројот на гласови од досега преброени 72,46% од избирачите е следен:

Гордана Силјановска Давкова: 373.799 гласа

Стево Пендаровски: 171.288 гласа

Најнови вести од Македонија

To top