Македонија

НИТУ ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ: Стојаноска објави список на нововработени доктори во гостиварската болница

Таа објави список на вработени лица, доктори, на неопределено време. Меѓу нив нема ниту еден Македонец.

НИТУ ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ: Стојаноска објави список на нововработени доктори во гостиварската болница

Важи ли правичната застапеност, на која се повикуваат поединци (ама само тогаш – кога им одговара), за вработувања во гостиварската општа болница?  – прашува пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска.

Таа објави список на вработени лица, доктори, на неопределено време. Меѓу нив нема ниту еден Македонец.

„Погледнете убаво и уверете се дали и како се спроведуваат во Гостивар балансерот и Бадинтерот“ – вели таа со објавата на списокот.

To top