Македонија министерство за одбрана

Мисајловски на работен брифинг со началникот на ГШ

Мисајловски на работен брифинг со началникот на ГШ

Министерот за одбрана Владо Мисајловски денеска оствари работен брифинг со началникот на Генералштабот на Армијата, генерал Васко Ѓурчиновски.

Ѓурчиновски го информирал министерот за тековните активности, планови и приоритети кои се однесуваат Армијата.

-Разговаравме за следните чекори во поглед на модернизацијата на Армијата, опременоста и стандардот на припадниците кои го даваат својот максимум во заштитата на националната, регионалната и безбедноста на Алијансата, објави Мисајловски.

To top