Македонија Македонија во рацете на народот!

Мицкоски: Ковачевски му ја подари државата на ДУИ, петмина функционери одлучуваат за се во државата, а сите други се граѓани од втор ред

Мицкоски нагласи дека едно општество за сите кое го преставуваа за врвен концепт, прерасна во општество за СДСМ и петмина главни во ДУИ кои одлучуваат за се што е важно во Македонија.

Мицкоски: Ковачевски му ја подари државата на ДУИ, петмина функционери одлучуваат за се во државата, а сите други се граѓани од втор ред

Нашата цел е да ја вратиме Македонија во рацете на народот! И да ја одземеме од рацете на 100-тина функционери од ДУИ и нивните измеќари од СДСМ. Проблемот на Ковачевски, е што државата му ја подари на Али Ахмети и тоа на тацна. 20 години нема ниту еден човек кој од ДУИ одговарал. А, денес државата е во нивни раце, а нивните измеќари од СДСМ се спремни да ја платат секоја цена само да ја задржат фотелјата, и не прашуваат колку чини таквата распродажба на Македонија, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во својот говор на големиот народен митинг пред Владата на Република Македонија.

Мицкоски нагласи дека едно општество за сите кое го преставуваа за врвен концепт, прерасна во општество за СДСМ и петмина главни во ДУИ кои одлучуваат за се што е важно во Македонија.

Ја руинираа државата, нема веќе систем, нема држава, Македонците се граѓани од втор ред, и не само Македонците, граѓани од втор ред се сите други граѓани без разлика на етничката припадност, дали се Албанци, Турци, Роми, Власи, Срби, Бошњаци, сите од оваа држава кои не се Артан, или негови другарчиња, кои не се Бујар или негови другарчиња, кои не се Зечевиќ, Маричиќ, Али Ахмети и Димитар Ковачевски и нивните 100-тина разбојници, кои ја уништија нашата Македонија, сите освен нив се граѓани од втор ред, истакна Мицкоски.

Мицкоски нагласи дека владее хаос, анархија, банди се пукаат по улици, дрогата царува, криминалот цвета, непотизам насекаде, правда никаде, на добар пат сме Косово да е побезбедно и понапредно од нас.

– Да не ги познававме ќе мислевме дека тоа и им е целта. Да сме последна дупка во регионот, луѓе да се иселуваат масовно и да нема никаков систем и ред. Правеа заговори, сакаа да не нема, сакаа да прават малцински влади, правеа тајни средби за кои мислеа дека нема да дознаеме, коваа планови како да не надитрат и затоа што не можат да не победат, пробуваа било што само за да можат да останат што подолго на власт. Почнаа со приказни дека после изборите ќе била мала разликата, па видоа не оди, после тоа велеа дека ќе сме победеле, но немало влада да направиме, дека ќе се собереле сите албански партии и нивниве измеќари од СДСМ така и ќе направеле влада. Веќе ни самите не веруваат во тоа. Се зборува дека почнале од оваа зграда да ги пакуваат куферите, дека почнале да уништуваат материјали. Вознемиреноста им се гледа од авион. Победникот на овие избори заедно со народот на Македонија, е ВМРО-ДПМНЕ. А, вистинската сила за промени е токму оваа политичка структура со коалицијата „Твоја Македонија“. Влада ќе прави ВМРО-ДПМНЕ и никогаш нема да ја изиграме волјата на народот. Доаѓа победа голема како планина. Македонија браќа и сестри да ја направиме повторно горда, изјави Мицкоски.

Најнови вести од Македонија

To top