Македонија традиционално

Ковачевски за Нова Година на пијачка две со другарите од детство, денот ќе го заврши со семејството

Ковачевски за Нова Година на пијачка две со другарите од детство, денот ќе го заврши со семејството

Премиерот Димитар Ковачевски доаѓањето на новата година ќе ја прослави со пријателите во некое од скопските кафулиња, а денот ќе го заврши со семејството.

– Како и секоја година ќе ја прославам Новата година. Јас сум човек кој секогаш за 31 декември сум некаде по скопските кафулиња, така било со години, со моите другари од детство, и после една-две пијачки во центарот на Скопје секогаш денот го завршувам со семејството, изјави Ковачевски одговарајќи на новинарско прашање на пуштањето во употреба на реконструираната сала Партизан во скопски Карпош.

Најнови вести од Македонија

To top