Македонија КСЗД

Комисијата за заштита од дискриминација со превентивни активостите за време на изборите

На прес-конференција  Комисијата, како што најавува, ќе ги потсети надлежните на препораките од мислењата донесени од страна на КСЗД во врска со дискриминација за време на изборите, како и на Општата препорака која се однесува на пристапност на сите избирачки места.  (МИА)

Комисијата за заштита од дискриминација со превентивни активостите за време на изборите

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) денеска ќе информира за превентивните активности кои ќе ги преземе за време на изборите, во насока на спречување на вознемирувачки говор и пристапност до избирачки места.

На прес-конференција  Комисијата, како што најавува, ќе ги потсети надлежните на препораките од мислењата донесени од страна на КСЗД во врска со дискриминација за време на изборите, како и на Општата препорака која се однесува на пристапност на сите избирачки места.  (МИА)

Најнови вести од Македонија

To top