комисија за заштита од дискриминација

Пронајдени се 5 резултати на тема „комисија за заштита од дискриминација“
Вести

Комисија за заштита од дискриминација: ЛГБТ собирот во Скопје е говор на омраза и чин на омаловажување кој треба да се осуди

По реакциите на јавноста во однос на ЛГБТ собирот кој се одржа на 11.6.2019 година, Комисијата за спречување и заштита од дискриминација,...
Вести

Владата спротивно на Венецијанската комисија инсистира на легализација на истополови бракови и предвреме смена на Комисијата за дискриминација

Владата спротивно на Венецијанската комисија инсистира на легализација на истополови бракови и предвреме смена на Комисијата за дискриминација. По...
Вести

„Денешен“ објавува скандал: СДСМ ќе ја менува Комисијата за заштита од дискриминација, зашто утврди дека судот го дискриминира Груевски

Е ова е недемократски режим на дело: СДСМ ќе ја менувала независната комисијата за заштита од дискриминација, оти констатирала дека...
Вести

Даштевски: Комисијата за дискриминација водеше законска постапка, притисокот на Џолев е мешање на судската во законодавната власт

Постапката е водена најтранспарентно и најзаконски Членот 16 вели дека „Комисијата за заштита од дискриминација е самостоен и независен...