Македонија порака до ковачевски

„Ако јас сум премиер, Оливер Спасовски би го разрешил за ДВЕ минути“ (ВИДЕО)

И после пет дена од информацијата за двојното грозоморно убиство кое ја потресе Македонија не стивнуваат реакциите во јавноста.

„Ако јас сум премиер, Оливер Спасовски би го разрешил за ДВЕ минути“ (ВИДЕО)

И после пет дена од информацијата за двојното грозоморно убиство кое ја потресе Македонија не стивнуваат реакциите во јавноста.

Имено овој настан го потресе и поширокиот регион, а најголеми се реакциите во соседна Србија. Ако се земе фактот дека таму веќе некое време серија на вакви или слични настани ја потресоа јавноста, па ваквите реакции се очекувани.

Поранешен началник во српската полиција, Жарко Поповиќ во телевизиско интервју го анализира целиот овој случај, а тоа се базира на јавно достапните информации.

Тој меѓу другото во еден дел од разговорот го обвинува и македонскиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски и вели доколку тој би бил премиер на Македонија, Спасовки ќе биде разрешен од функцијата за две минути.

Погледнете што точно кажа поранешниот началнник на српската полиција:

Најнови вести од Македонија

To top