Хроника СВР Тетово

Измамена жена: Платила да полага испит по германски јазик, но останала и без пари и без диплома

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Измамена жена: Платила да полага испит по германски јазик, но останала и без пари и без диплома

На 21.05.2024 во 16:35 часот во СВР Тетово, 41-годишен државјанин на Косово пријавил дека неговата сопруга била измамена од Е.В.(45) од Тетово.

Според пријавеното, во текот на минатиот месец, во комуникација преку социјалните мрежи, тој ѝ ветил дека ќе ѝ среди во Скопје да полага испит по германски јазик согласно законските прописи и, откако се договориле, таа преку брз трансфер на пари му уплатила 732 евра.

Откако последните денови не им се јавувал, тие сфатиле дека биле измамени.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

To top