Хроника ОВР Кочани

Измамена баба од Македонија: „Внук ви згази мигрант, платете 60.000 евра“

Како што е пријавено, подоцна пред нејзината куќа дошло едно лице на кое му дала 251.400 денари.

Измамена баба од Македонија: „Внук ви згази мигрант, платете 60.000 евра“

На 20.05.2024 во ОВР Кочани, 75-годишна жена од Кочани пријавила дека била измамена од едно лице.

Според пријавеното, лицето ѝ се јавило на телефон и ја довело во заблуда дека нејзиниот внук предизвикал сообраќајна несреќа во Германија и згазил лице – мигрант, а доколку сака да му помогне, треба да даде 60.000 евра.

Како што е пријавено, подоцна пред нејзината куќа дошло едно лице на кое му дала 251.400 денари.

За настанот е запознаен јавен обвинител и се работи на негово расчистување.

To top