Хроника Голем проблем

Девет скопјани вчера каснати од кучиња скитници, меѓу нив и деца

На 20.05.204 во 16.00 часот во Полициската станица Аеродром, О.С.(42) од Скопје пријавила дека на ул.„Владимир Комаров“ во Скопје нејзината малолетна ќерка била касната од куче скитник.

Девет скопјани вчера каснати од кучиња скитници, меѓу нив и деца

Полицискиот билтен е полн со пријави на луѓе кои биле каснати од кучиња скитници. Скопје врие од агресивни кучиња, а Градот не превзема ништо да ги заштити граѓаните.

Ги пренесуваме пријавените случаи пристигнати до полицијата само во текот на вчерашниот ден:

На 20.05.2024 во 16.50 часот во СВР Скопје, Д.Ч.(29) од Скопје пријавил дека на ул.„Народен Фронт“ бил каснат од куче скитник.

На 20.05.2024 во 20.10 часот во СВР Скопје, Ѓ.Ѓ.(40) од Скопје пријавил дека на ул.„Кеј 13 Ноември“ во Скопје бил каснат од куче скитник.

На 20.05.2024 во 09.50 часот во Полициска станица Карпош, Ф.Д.(18) од Скопје пријавил дека на ул.„Трнодол“ во Скопје бил каснат од куче скитник.

На 20.05.2024 во 11.45 часот во Полициска станица Гази Баба во Скопје, Г.С.(59) од Скопје пријавила дека на ул.„Архимедова“ во Скопје била касната од куче скитник.

На 20.05.2024 во 14.00 часот во Полициска станица Карпош во Скопје, М.Т.(27) од Скопје пријавила дека на ул.„Никола Тесла“ во Скопје била касната од куче скитник.

На 20.05.2024 во 10.30 часот во Полициската станица Кисела Вода, Б.М.(49) од Скопје пријавил дека на ул.„Христо Татарчев“ во Скопје бил каснат од куче скитник.

На 20.05.2024 во 11.00 часот во Полициската станица Аеродром, Н.П.(49) од Скопје пријавил дека на бул.„Јане Сандански“ во Скопје, неговата малолетна ќерка била касната од куче скитник.

На 20.05.2024 во 14.20 часот во Полициската станица Аеродром, В.К.(60) од Скопје пријавил дека на бул.„Трета македонска бригада“ во Скопје бил каснат од куче скитник.

На 20.05.204 во 16.00 часот во Полициската станица Аеродром, О.С.(42) од Скопје пријавила дека на ул.„Владимир Комаров“ во Скопје нејзината малолетна ќерка била касната од куче скитник.

To top