Економија мој ддв

Ќе се зголеми сумата за поврат преку “Мој ДДВ“, Ковачевски најави дека ќе изнесува 3000 денари

Лидерот на СДСМ, Димитар Ковачевски синоќа од Штип најави дека сумата за поврат на ДДВ преку проектот “Мој ДДВ“ ќе се зголеми на 3000 денари за едно тромесечие.

Ќе се зголеми сумата за поврат преку “Мој ДДВ“, Ковачевски најави дека ќе изнесува 3000 денари

Лидерот на СДСМ, Димитар Ковачевски синоќа од Штип најави дека сумата за поврат на ДДВ преку проектот “Мој ДДВ“ ќе се зголеми на 3000 денари за едно тромесечие.

– “Добра вест за луѓето во Македонија што скенираат фискални сметки. Сумата за поврат на ДДВ преку проектот Мој ДДВ ќе се зголеми на 3.000 денари за едно тримесечие“, кажа Димитар Ковачевски

Во моментов речиси половина милион граѓани скенираат фискални и имаат можност за поврат на ДДВ од 2.100 денари за едно тромесечие.

To top